Etappe 16 van Zevenhoven naar Rijnsaterwoude 12 kilometer 08 April 2018

Vanmorgen vroeg vanaf station Alphen aan de Rijn aangekomen, en mis ik net de bus naar Zevenhoven. Dat wordt een uurtje wachten op de volgende bus. Ik besluit maar een kop koffie te gaan halen op het station. En bij Arriva te informeren over de vertrektijden voor de volgende etappe. Inmiddels ben ik 40 minuten verder en ga bij de halte maar op het bankje zitten de resterende minuten afwachten. Inmiddels komt er een groep wandelaars aan die een NS dagtocht gaan doen. Inmiddels is de bus ook gearriveerd en kan ik lekker gaan zitten in de bus. Onderweg stapt er een grote groep jongens met bierblikjes in de bus en de chauffeur wijst hen erop dat het niet mag. Zij zijn met een vrijgezellendag bezig en de aanstaande bruidegom is verkleedt in een bierblik kostuum met een boek met opdrachten voor de dag mee. Luidruchtige lui op dit vroege tijdstip. Inmiddels ben ik in Zevenhoven bij de kerk aangekomen, het punt waar ik de vorige keer geeindigd ben.

Al snel ga ik naar landelijk gebied door enkele slingerende straatjes richting Noordeinde langs kassen en een dijk.


In Noordeinde besluit ik een kijkje te gaan nemen bij de Lourdesgrot. De pastoor van Noordeinde liet deze replica van de Lourdesgrot bouwen in 1913, toen twee van zijn huishoudsters te ziek waren om naar het Franse bedevaartsoord te gaan. Bij de Johannes de Doperkerk is ook een mooie stiltetuin aangelegd.

In het dorp is het open monumenten dag en een oud protestants kerkje is opengesteld. Het is toegankelijk en binnen wordt het verbouwd tot woning. De eigenaar heeft zo zijn eigen stijl met het restaureren. Wel mooi om te zien hoe het oude kerkorgel en oude elementen bewaard zijn gebleven.
Verderop gaat de weg weer over in landelijk gebied. Langs een dijk en watergebied, met de welbekende overstapjes over de hekken en schrikdraden. Om vervolgens langs een golfbaan te lopen en helaas geen balletjes kunnen vinden langs de weg.


Het volgende dorpje is Papeveer, zo ben je in het dorpje en zo loop je het dorpje weer uit.
De route loopt nu verder langs de Langeraarsche plassen. Een mooi en rustig gebied waar op de dijk nog wat nieuwsgierige schapen lopen. Er is er een die het waagt om dichtbij te komen en zich te laten aaien, die heeft lef. Tot er een wandelaar met hond aankomt en de pret is weer over helaas. De schapen maken zich uit de voeten en zoeken veilig onderkomen achter het schuilhok beneden aan de dijk.De route loopt nu langs de Leidsche vaart, een mooi stukje groen langs het water. Af en toe komen er bootjes langs.


Inmiddels is Rijnsaterwoude in de verte ook alweer in zicht.

En dan braaf zitten wachten op de bus, het lijkt op een onbekende vertraging in de eerste instantie maar dat valt gelukkig mee. Beter dan vanmorgen een uur wachten op de bus. Deze bus rijdt wat frequenter 2x per uur van en naar Schiphol.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *