Etappe 15 van Breukelen naar Zevenhoven 22 kilometer 04 Augustus 2018

Al vroeg van huis vertrokken richting Breukelen met een prima aansluiting. Om 07.15 uur al kunnen starten met wandelen. het beloofd een warme dag te gaan worden, dan is vroeg op pad gaan wel handig. Nu het nog koel is en een klein fris windje in de rug is het begin al goed.
Ik loop langs het van der Valk restaurant in Breukelen waar een flinke verbouwing bezig is. Alles staat in de steigers en van het ooit zo machtige met tierenlantijntjes versierde dak is nog weinig over. Alleen de glimmende dakpannen bewijzen nog de luxe kant van het restaurant.


Onder het viaduct door over een rotonde en dan de straat Galgerwaard in, het begin van een mooi stukje landschap. Nog heerlijk rustig en in de verte loopt een vrouw met haar honden.


Op de route ligt een trekpontje. Het gaat makkelijk om naar de overkant te komen. Je hoeft alleen maar aan het wiel te draaien en er komt al vooruitgang in.

Het valt mij wel op dat de vliegtuigen hier erg laag overkomen en heel in de verte is de controletoren van Schiphol te zien.

De route loop richting een mooie wipwatermolen die aan de andere kant van het water ligt. Deze is uit 1841 en staat er mooi bij. En het begint nu ook wat warmer te worden. Tijd voor een stopje om wat te drinken en eten. Er is gelukkig nog wat schaduw te vinden.
Inmiddels ben ik de provincie Utrecht uitgelopen en kom in de provincie Zuid Holland.

De route loopt nog steeds langs de vaart en uiteindelijk kom ik in Woerdens Verlaat aan. Bij de brug staat een brugwachtershuisje waar ik mijn water bij mag vullen. Ook mag er een sanitaire stop gemaakt worden. Tevens krijg ik nog een kop koffie aangeboden door de brugwachter. die neem ik in dank af want mijn laatste bakkie was vanmorgen vroeg bij het ontbijt.De route gaat langs een water genaamd de Kromme Mijdrecht, er zijn veel plezierjachten op het water te vinden. Het pad voert langs mooie plekjes en bramenstruiken.


Het dorp Noorden nadert, ik loop er omheen en ga op weg naar Zevenhoven zo’n 4 km verder. Omdat op zaterdag’s daar geen bus rijdt is het wel een lange wandeling een dorpje verder. En de lange weg er naar toe maakt het er niet fijner op. De zon is nu best wel warm en er is weinig te beleven op dit ellenlange pad. Ik besluit maar ondertussen af en toe afleiding te zoeken en de stappen te tellen die ik zet. Uiteindelijk in Zevenhoven aangekomen is het restaurantje gesloten en mis ik net de bus waardoor ik een uur moet wachten op de volgende bus. Gelukkig krijg ik bij de bakker in het dorp een lekker koud colaatje. En dan maar wachten op de volgende bus, die mij naar Alphen aan de Rijn brengt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *