Etappe 19 Gennep naar Vierlingsbeek 17 kilometer Vrijdag 10 Mei 2013

Vroeg van huis gegaan met een flinke bui regen. In Nijmegen aangekomen schijnt heerlijk het zonnetje en het is droog hier. Wel een beetje fris nog. Ik neem bus 83 van 08.53 uur naar Gennep. Onderweg nog een mooie foto gemaakt van de grens met Brabant en Limburg.

Mijn startpunt is vandaag vanaf het busstation tegenover de grote locomotief. ik kan het niet laten om toch nog een paar foto’s ervan te maken. De route loopt een deel door een woonwijk, en het is nog vroeg en erg stil hier.

Ik loop door een stuk bos en aan het einde kom ik bij een weg uit, ik moet hier tegen het talud van een weg opklimmen om naar de andere kant te komen. Gelukkig is het een rustige weg, volgens mij een fietspad maar ik weet het niet zeker.

Aan de andere kant gekomen loopt het pad weer steil naar beneden. Het is wel uitkijken hier want het lijkt wel een glijbaan hier. Ik zie links en rechts van mij allerlei mooie bloemen en planten die hier hun geheimen prijs geven. Het is hier genieten van de natuur. 

 

Over bospaadjes en slingerend door het bos. Ik zie af en toe een eekhoorntje voorbij roetsjen. Fotograferen ervan lukt mij niet: ze zijn te snel. Een eindje verderop loop ik langs een gebouw, het lijkt erop dat het deels is afgebrand. Ik kan er niet veel meer van maken, wat het geweest moet zijn.

Het bos komt uit bij een heideveld. Hier lopen ook andere pieterpadlopers, herkenbaar aan het welbekende pieterpadboekje in de hand en ik kom ook lopers tegen die van zuid naar noord lopen. Hier kruist het pieterpad met het Maasduinen Nierspad, een deel van de route loopt samen over een stuk wandelpad.

Ik loop dit pad nu uit en moet door een klaphekje. Dit is Het Quin, een groot ven en natuurgebied. Hier grazen geiten en Schotse Hooglanders. Ik loop een dertig meter hoog rivierduin op en heb hier een prachtig uitzicht over dit gebied.

Dit mooie gebied, en werkelijk een heel mooi gebied eindigt na een flink kronkelpad bij een klaphekje en gaat weer over in een ander gebied waar de geiten grazen. Gewoon de geitenkeutels volgen en je komt vanzelf bij de kudde. Ook hier wordt de camera gretig gebruikt.

Als ik het natuurgebied achter mij hebt gelaten en weer door het klaphekje ben gegaan, loop ik over een pad wat naar Afferden gaat. Ik zie een uithangbord hangen bij een woonhuis met een koffie & thee faciliteit. Ik besluit er gebruik van te gaan maken. Het is erg leuk bedacht door de bewoners Anja en Wim, die van hun woning een soort inloop voor wandelaars in eigen huis hebben gemaakt. Er zaten nog twee wandelaars in de woonkamer aan tafel. Een echt huiselijke sfeer met een heerlijke koffie en appeltaart, zelf gemaakt. Een enorme gastvrijheid en heel erg leuke ervaring rijker. Het was erg gezellig.

Na deze heerlijke stop weer op weg naar het veer. Onderweg nog een bord “asperges te koop” tegen gekomen. Hier 2 kilo asperges gekocht voor thuis, de prijs viel enorm mee. Vergeleken met de groenteboer in ons dorp is dit een echt koopje. Nu op weg naar het veer Afferden wat mij naar de overkant van de Maas zal brengen. De Maas is hier de grens tussen Noord Brabant en Limburg.

Aan de overkant ga ik links af en loop een stuk langs de Maas. Ik loop langs oude Maasheggen. Een eeuwenoud cultuurgebied  en ook vogelrijk hier. Het is een mooi gebied, veel groen en inhammen die je in kan lopen om bij de Maas te komen.

Het pad langs de maas gaat over in een soort boerenlandweg. Hier staan de koeien in het zonnetje te grazen. 

Het landschap gaat over in een boslandschap Het Maasdal. Het is een smal kronkelend bospad dat omhoog loopt. Boven heb ik een mooi uitzicht op de omgeving. Er staat een bankje, ik ga even lekker zitten en geniet van het uitzicht hier. Ook neem ik hier even mijn lunchpauze. Want de etensvoorraad en de asperges wegen ook wat, en zo wordt mijn tas ook weer wat lichter.

Na de rustpauze en de afdaling van de heuvel zie ik rechts van mij een aantal holen in de berm. Een wandelaar die ik tegen kom weet mij te vertellen dat ik in nu een gebied loop waar veel dassenburchten zijn. Dit is een dassenburcht met verschillende ingangen. 

Deze weg eindigt niet ver van het dorp. Bijna mijn eindpunt Vierlingsbeek bereikt voor vandaag.  Het is alleen nog een redelijk stukje lopen naar het treinstation. Ik miste net de trein. De volgende komt om 13.22 uur, dat wordt 15 minuten wachten op de trein naar Nijmegen. 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Etappe 19 Gennep naar Vierlingsbeek 17 kilometer Vrijdag 10 Mei 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *