Etappe 11 van Hellendoorn naar Holten 16 kilometer Vrijdag 26 Oktober 2012

Deze reis met de trein verliep goed. Geen vertragingen onderweg gehad. Ik nam vanaf Utrecht Centraal om 06.51 uur de trein richting Deventer. Op station Almelo een half uurtje gewacht op de stoptrein naar Nijverdal. In Nijverdal stond een klein connexxion busje lijn 96 naar Hellendoorn al klaar. Het duurde niet lang dat ik in Hellendoorn bij halte Schapenmarkt afgezet werd ongeveer 10 minuten duurde de rit. Aardige chauffeur, ik hoefde niet eens in te checken met mijn chipkaart, kostte mij niets.

In Hellendoorn eerst het bakkerij/ijsmuseum opgezocht. daar lekker koffie genomen met een twentse krentewegge. Het museum is erg leuk opgezet en er is veel te zien. De machines om ijs te bereiden staan tentoongesteld. Op de zolder is een uitgebreide collectie bakkersgereedschap en allerlei blikjes. Beneden in de winkel koop ik nog een specialiteit van hier, een KOZAK. Deze ronde koek is van de buitenkant van marsepein met pure chocolade besmeerd en binnenin zit jam en room met een plak biscuitdeeg. (erg lekker !!!

En de dames hebben de KOZAK erg goed ingepakt, ik ben er goed mee thuis gekomen. De start ligt bij de kerk van Hellendoorn en loopt voornamelijk door het bos. Ik heb geluk met het mooie weer, al is het wel koud. maar de zon schijnt lekker. Overal zijn de spinnen en pompoenen in de tuinen te zien voor Halloween. De tuinen zijn vrolijk versierd. Als ik Hellendoorn uitloop kom ik al in een mooi stuk bos.

De herfst is nu al goed te zien in het bos. Overal prachtige herfstkleuren en vallend blad op de grond. Ik maak er mooie foto’s van. Het is nu echt genieten van het zonnetje, en ik ruik een zoete lucht in het bos, het lijkt op vanille.

Ik loop verder en kom langs Werkkamp Twilhaar. Dit was een werkkamp in de 2e w.o. dat bedoeld was om werkloze mannen aan het werk te zetten. Later in de 2e w.o. werd het als een doorgangskamp gebruikt.

Verderop kom ik bij een oude schaapskooi die niet meer in gebruik is als schaapskooi. Dit heeft te maken met de korhoen. Deze moesten niets van de schapen hebben, om de populatie korhoenen in Nederland te redden is men hier gestopt met de schaapskudde te houden.

schaapskooi Twilhaar

Ik loop nu verder, het gebied wordt heuvelachtiger. Over wat slingerwegen door zand en heide, zie ik links en rechts de rode bosbessenstruikjes. Het staat er vol mee. Rode bosbes staat ook wel bekend als vossebessen. Ze zijn eetbaar, maar ik waag mij er niet aan om ze te plukken.

Verder lopend kom ik na een aardige steil pad boven op de Holterberg. Het uitzicht is hier erg mooi, je kijkt uit over een groot gebied. Ik maak er mooie foto’s van.

Ik kom langs een bankje en besluit eerst maar eens wat van mijn voorraadje eten te gaan nuttigen, zo wordt mijn rugzak ook wat lichter voor verder onderweg. Hier staan ook gelukkig prullenbakken zodat ik niet mijn afval mee hoef te slepen. Ik daal nu af ¬†over kronkelwegen een mooi gebied in “Noetselerveld”. Hier kan ik echt van de natuur genieten met een lekker zonnetje op mijn gezicht loop ik verder.Dit is 1 van de mooiste plekken van de wandeling.

Een lang stuk wat prachtig over de heidevelden gaat. Met links en rechts heel veel struikjes vossebessen. Nadat ik dit mooie stuk natuur uitgelopen ben loop ik richting een recreatiegebied waar het redelijk druk is. Hier in deze omgeving is het nu herfstvakantie.Ik kom langs een wegwijzer waar het Pieterpad op vermeld word. Ik heb er nu 206 km opzitten. Het schiet al op naar het station. Deze laan loop ik uit en kom dan meteen op het perron. Ik heb geluk, de trein komt er al in de verte aan. Dat betekent niet lang wachten en lekker warm in de trein zitten naar Deventer toe. Op weg naar huis. Met een afstand van 207 kilometer in totaal tot nu toe gelopen.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Etappe 11 van Hellendoorn naar Holten 16 kilometer Vrijdag 26 Oktober 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *